HTTP/:;Irinamateias.ro

28.08.2013

Domnul ne vorbeste prin vise

"Aţi observat cum a vorbit Dumnezeu cu Iosif? Lucrul s-a întâmplat printr-un vis. Noi ştim că Dumnezeu vorbeşte prin visuri, şi noi credem aceasta. Dumnezeu întotdeauna a vorbit cu oamenii prin visuri. Eu cred în visuri, dar visurile sunt doar posibilitatea a doua; acestea pot fi corecte sau greşite, numai în cazul că se primeşte o tâlcuire asupra acestuia. Dar Iosif nu avea nevoie de nici o explicaţie, pentru că însuşi Dumnezeu îi vorbise. În acele zile nu exista nici un prooroc în ţară, care ar fi putut da vreo tâlcuire. De fapt ei nu mai avuseseră un prooroc de vreo 400 de ani. Astfel era, că însuşi Dumnezeu a purtat de grijă pentru Fiul Său, şi a vorbit cu Iosif printr-un vis, care nu necesita nici o tălmăcire.
EL i-a spus: "Nu te teme, de a lua pe Maria la tine, pentru că ceea ce ea a primit, este Fiul lui Dumnezeu." Aceasta nu avea nevoie de tălmăcire. Dumnezeu personal tâlcuieşte unui om cu inimă sinceră.
Bărbaţi şi femei, care priviţi spre aceste lucruri tainice, dacă sunteţi sinceri şi dacă veţi crede, Dumnezeu personal vi le explică şi le tălmăceşte. Mai întâi trebuie să aflaţi dacă ceea ce aţi găsit este o făgăduinţă. Dacă Iosif s-ar fi distanţat de tradiţie şi s-ar fi întors la Biblie, el ar fi putut citi că Isaia vorbise despre acest eveniment. Lucrurile în legătură cu naşterea lui Hristos şi ceea ce era în legătură cu acest eveniment, au fost deja vorbite în Scriptură … prin proorocii sfinţi, aşa cum a spus Petru (2 Pet. 1, 20). Nici un om nu are dreptul să dea o tâlcuire proprie. Aici s-a întâmplat ceea ce Dumnezeu vorbise înainte. Aceasta a fost descoperirea lui Dumnezeu pentru acel timp. Dumnezeu vorbise şi aşa s-a şi împlinit.
Atunci când ei nu au înţeles slujba lui Isus, pentru că era aşa de puternică şi de extraordinară, El a spus: "Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine." (Ioan 5, 39). Aici vi se spune cine sunt Eu. Vedeţi voi, Dumnezeu împărţise Cuvântul Său în timp. În acel timp trebuia să vină descoperirea lui Dumnezeu. Emanuel, Dumnezeu cu noi ? "şi Numele Lui va fi minunat, sfetnic, Dumnezeu tare, Părinte al veşniciilor, Domnul păcii" (Isa. 9, 6). Numele Lui va fi Emanuel, Dumnezeu cu noi."
https://www.facebook.com/groups/aparaadevarulsineprihanirea/336822619786231/?notif_t=group_activity 

Niciun comentariu: