HTTP/:;Irinamateias.ro

06.09.2011

Otita stafilococica

"Otita externa este o infectie a conductului auditiv extern cauzata de un stafilococ (bacterie Gram pozitiva). Infectia cu o ciuperca (infectie micotica) este posibila, dar survine mult mai rar.


Otita poate fi rezultatul unui traumatism extern, de exemplu curatarea excesiva sau agresiva a conductului auditiv extern.

Alte cauze ale otitei externe sunt: o dermatoza (eczema suprainfectata), sau inotul intr-o apa ce contine derivati ai clorului. Persoanele care utilizeaza dopuri pentru urechi sau proteze auditive sunt mai predispusi la aparitia otitei externe, in special in conditiile curatarii necorespunzatoare a acestor dispozitive.

Stafilococul auriu este o alta bacterie responsabila de infectarea canalului auditiv extern, ce duce la formarea unui furuncul. Diabeticii si subiectii alergici sunt predispusi la otita externa.

In afara de deficientele nutritionale care pot apare la acesti pacienti fumatul are citeva efecte asupra statusului nutritional. S-a demonstrate ca nivelul de vitamina C este scazut la fumatori. Riscul de hipovitaminoza severa este crescut la fumatori, mai ales la cei care nu i-au suplimente. Manifestarile cutanate ale deficitului de vitamina C include hiperkeratoza cutanata, hemoragii perifoliculare si ale spatiilor inchise, hipertrofie gingivala, vindecarea slaba a ranilor."

Nu mai stiu de unde mi-am salvat informatia.
Sa ma scuze autorul. Nimic nu-i prea mult cand e vorba de sanatate...



Niciun comentariu: