HTTP/:;Irinamateias.ro

02.01.2011

Binecuvântările

Aceste binecuvantari se refereau la poporul Israel, dar cred ca ele sunt valabile pentru orice popor care se increde in Domnul.
La inceput de an, sa cerem Tatalui Ceresc sa reverse aceste binecuvantari si asupra tarii si a poporului nostru, Avem nevoie de ele, asa cum pamantul are nevoie de ploaia dadatoare de viata.
Toarna, Doamne, din "ploaia" binecuvantarii Tale!
 
Deuteronomul 28:1
Dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, păzind şi împlinind toate poruncile Lui pe care ţi le dau astăzi, Domnul, Dumnezeul tău, îţi va da întâietate asupra tuturor neamurilor de pe pământ.
Deuteronomul 28:2
Iată toate binecuvântările care vor veni peste tine şi de care vei avea parte, dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău:
Deuteronomul 28:3
Vei fi binecuvântat în cetate, şi vei fi binecuvântat la câmp.
Deuteronomul 28:4
Rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul turmelor tale, fătul vacilor şi oilor tale, toate acestea vor fi binecuvântate.
Deuteronomul 28:5
Coşniţa şi postava ta vor fi binecuvântate.
Deuteronomul 28:6
Vei fi binecuvântat la venirea ta, şi vei fi binecuvântat la plecarea ta.
Deuteronomul 28:7
Domnul îţi va da biruinţă asupra vrăjmaşilor tăi care se vor ridica împotriva ta; pe un drum vor ieşi împotriva ta, dar pe şapte drumuri vor fugi dinaintea ta.
Deuteronomul 28:8
Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în grânarele tale şi în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Te va binecuvânta în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
Deuteronomul 28:9
Vei fi pentru Domnul un popor sfânt, cum ţi-a jurat El, dacă vei păzi poruncile Domnului, Dumnezeului tău, şi vei umbla pe căile Lui.
Deuteronomul 28:10
Toate popoarele vor vedea că tu porţi Numele Domnului, şi se vor teme de tine.
Deuteronomul 28:11
Domnul te va copleşi cu bunătăţi, înmulţind rodul trupului tău, rodul turmelor tale şi rodul pământului tău, în ţara pe care Domnul a jurat părinţilor tăi că ţi-o va da.
Deuteronomul 28:12
Domnul îţi va deschide comoara Lui cea bună, cerul, ca să trimită ţării tale ploaie la vreme şi ca să binecuvânteze tot lucrul mâinilor tale: vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut.
Deuteronomul 28:13
Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini,
Deuteronomul 28:14
şi nu te vei abate nici la dreapta nici la stânga de la toate poruncile pe care vi le dau astăzi, ca să vă duceţi după alţi dumnezei şi să le slujiţi. 
Sursa:AICI

Niciun comentariu: