HTTP/:;Irinamateias.ro

16.08.2010

N-avem, n-avem...

Ne plangem de salarii mici, de datorii la banca...
Si, totusi, un sfert de milion de "scaldatori", pe litoral... De unde bani? Va spun eu: de la ratele la banci, neachitate, de la plata utilitatilor neonorata...
Ne-am obisnuit sa ne plangem, sa-i facem vinovati pe altii de esecurile noastre. Dar noi? Avem vreo vina? Punem mana sa urnim cat de cat situatia, acolo unde se poate, cel putin, sau asteptam tavalugul dezastrului, ca cel din povestea cu posmagii care nu erau "muieti". Nu! Aceleasi: inertie, nepasare, indolenta. S-o faca altii!
Am observat si prin parcuri: galeti de coji de seminte langa banci, tone de hartie, ca doar, na, platim impozite, s-o faca Primaria! Ce impozite? Oare dam statului  atat de mult pe cat stricam?!
Ar trebui sa ne punem in locul maturatorului, celui care lucreaza la Salubritate, muncitorului care sapa canale, si, atunci, vom avea alta atitudine fata de munca si pretentii. Si, de ce nu, in loculul guvernantului care-si bate capul, atat cat il duce, sa ne ajute cumva, sa iesim din groapa in care ne afundam tot mai mult, daca nu ne scuturam de lene.
Eu zic sa ne ajutam si singuri!

Niciun comentariu: