HTTP/:;Irinamateias.ro

06.07.2010

Proprietatile ficatului

Cele 9 proprietăţi ale  ficatului:

1. Ficatul secretă zilnic între  0,5 şi 1l de bilă. Acest lichid amar, de culoare galbenă, ne  permite în primul rând să digerăm grăsimile ; pe de altă  parte, el ne dezinfectează intestinele şi ne protejează  împotriva diareei şi constipaţiei.

Un ficat obosit nu secretă în  cantitate suficientă acest lichid miracol. Consecinţe:  digestia materiilor grase devine mai dificilă, insuficient  evacuate, substanţele nocive stagnează în intestine,  expunând organismul la pericolele rezultând din diaree şi  constipaţie.


2. Ficatul transformă şi  „umanizează” toate substanţele care intră în corp (el este  acela care le face perfect compatibile cu structura noastră,  modificându-le prin trasmutaţie şi sublimare frecvenţa de  vibraţie pentru ca aceasta să fie la unison cu aceea a aurei  noastre, numai astfel aceste substanţe devenind parte  integrantă din corpul nostru şi, într-o anumită măsură , din  noi înşine), pentru ca ele să ne poată hrăni celulele fără a  le agresa.

Un ficat slab sau obosit lasă să  treacă în întregul organism substanţe străine netransformate  (prin transmutaţie şi sublimare) sau insuficient asimilate,  care ne vor îmbâcsi în cel mai scurt timp cu  toxine.

3. Ficatul primeşte  totalitatea materiilor digerate şi le controlează riguros el  elimină excedentele şi reziduurile alimentare, tot el  interceptează, neutralizează şi expulzează către intestin  toate substanţele toxice, distruge bacteriile, aşteaptă ca  elementele 
nutritive să fie transformate prin acţiunea  fermenţilor şi enzimelor, pentru a le permite numai atunci  să treacă în sânge. 

Un ficat obosit ne asigură imperfect  apărarea şi imunitatea corpului. El lasă să treacă în sânge  substanţe neverificate, încărcate încă de toxine şi bacterii  nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar în timp diverse  maladii şi chiar otrăvirea corpului.  


4. Ficatul neutralizează la  fel de eficient otrăvurile datorate activităţii celulare cât  şi pe cele provenind din exterior: alcool, tutun,  medicamente, carne etc.

Un  ficat slab sau obosit se află în incapacitate de a face  eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina  insuficient aceste otrăvuri care ne intoxică. Pe de altă  parte, un mare număr de celule hepatice sunt distruse în  contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu  unele substanţe chimice. Dacă această distrugere este  cotidiană, ficatul nostru se va micşora şi se va  rigidiza  gradat, riscând să fie atins de  ciroză.


5. Ficatul normalizează  circulaţia sanguină în acelaşi mod în care un baraj  dirijează cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el  reduce congestiile sanguine care ar putea stânjeni  funcţionarea inimii, putând absorbi până la 1,5l de sânge  pentru a restabili o ciculaţie normală. Atunci când  congestia a fost eliminată, el restituie din nou acest sânge  organismului.

Unui ficat slab sau obosit îi  lipseşte supleţea necesară „înghiţirii” temporare a unei  asemenea  cantităţi de sânge. Din această cauză, atunci  organismul pierde un preţios normalizator al circulaţiei lui  sanguine.


6.Ficatul dozează totodată  armonios cantitatea de hormoni din sânge, metabolizează  grăsimile şi proteinile, stochează vitaminele şi zahărul în  aşa fel încât acestea să fie oricând gata să fie folosite.  Printre altele, el fixează materialele de construcţie  necesare reclădirii şi consolidării acelor părţi ale  corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii.  
De asemenea, tot el este acela care elimină excesul de  colesterol.

Un ficat slab  sau obosit ne va  lăsa corpul să îmbătrânească repede fără a-i aduce hormonii  care îi sunt indispensabili. El nu mai digeră atunci  grăsimile şi proteinile de care avem nevoie. Vitaminile şi  zahărul nu mai ajung să fie stocate, părţile afectate sau  uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolidează   şi nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne  invadează vasele sanguine.

7.  Ficatul ne asigură  permanenţa sau constanţa temperaturii interne.  

Un ficat slab sau obosit nu-şi mai  poate îndeplini funcţia termică, făcându-ne astfel să  suferim de frig sau de căldură. 


8.  Ficatul produce un  anumit număr de substanţe esenţiale pentru sânge printre  care amintim:protrombina şi fibrina, care îi permit sângelui  să se coaguleze; heparina care îl face fluid şi globulina,  substanţă care îl protejează sau îl imunizează faţă de  diverse infecţii.

Un ficat slab sau obosit se privează  de substanţele necesare coagulării sângelui, ne expune  pericolului de hemoragie şi lasă ca sângele să se îngroaşe  (să devină dens, vâscos), în dauna vaselor sanguine şi a  inimii. El ne abandonează astfel, fără apărare, în faţa  bolilor.


9.  Ficatul este de  asemenea direct răspunzător de echilibrul sanguin, el  normalizează procentul de fier conţinut de globulele roşii.  

Un  ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea  suferinţelor celulelor noastre, care vor fi înfometate din  cauza unui sânge dezechilibrat şi  anemiat. 
Va urma

2 comentarii:

Dara spunea...

Excelent articol!

disa spunea...

Dara, multumesc!