HTTP/:;Irinamateias.ro

20.04.2010

Despre mariaj

"Aproape zilnic auzim, involuntar ori ba, persoane ce-şi descarcă nemulţumirea faţă de partenerul cu care împart patul conjugal. Uneori, pe peronul gării, ne intersectăm cu maldăre de geamantane, iar în spatele lor, chircite, stau ascunse femei drăguţe, cu ochii roşii de plâns. Pe sala tribunalului, ţâncii îşi trag de mânecă părinţii încruntaţi, implorându-le clemenţă. Împăcare. Regrete. Într-o odaie spaţioasă, cu feţe tăioase ca lama de brici, el şi ea îşi împart aragazul, frigiderul, televizorul, canapeaua...De ce ne-am căsătorit şi mariajul nu merge bine? De ce doi oameni care stau împreună într-un apartament nu îşi mai vorbesc? De ce există amăgire în familie, în „colţul de rai” de pe pământ? De ce sunt sufocaţi avocaţii de persoane care divorţează? De ce atâta nefericire, lipsă de dragoste, de devotament, de slujire şi ascultare faţă de partenerul de viaţă? De ce atâta agresitate dobermanică, generatoare sigură de vieţi sfâşiate? A devenit căsătoria - cea mai sfântă legătură dintre un el şi o ea, un subiect atât de complicat încât nu mai există soluţii? A intrat societatea în colaps moral? Care-i factorul determinator ce a instaurat haosul drept normaliate?"
Continuarea,aici

6 comentarii:

corina spunea...

Stiu eu.... poate lipsa lui Dumnezeu in vietile noastre.De aici este punctul de pornire al oricarei familii DUMNEZEU IN VIATA MEA,in inima mea, in purtarea mea in caracterul meu...Marele adevar este ca OMUL nu vrea sa auda de El de cele mai multe ori il ignoram si-l dam la o parte.Atunci Domnul nu poate intra cu sila in casa mea in familia mea...

kis spunea...

cineva spunea:


Cand el si ea privesc fiecare la ei insisi, este egoism. Cand el si ea privesc unul la celalalt,este oportunism! Cand el si ea privesc in aceeasi directie,este idealism! Cand el si ea privesc amandoi la Dumnezeu, este o relatie perfecta!

si cata dreptate are!

DoarATAT spunea...

Bună Ziua !
HRISTOS A ÎNVIAT !
Doamnei disa !
~
Nu ştiu !
Pot însă ... FACE PRESUPUNERI !
~
Însă, îmi pare rău ... LA CARE întrebare să răspund !!?
Voi răspunde la "cea subînţeleasă" !
Şi anume :
CARE este "Relaţia" dintre soţ şi soţie, într-o căsnicie !
RĂSPUNS:
ARMONIE ~ prin prezenţa activă a lui Dumnezeu în "viaţa" fiecărui membru al FAMILIEI şi, bineînţeles, prin respectarea unor "CUTUME" !
CONFLICT ~ în absenţa Divinului din Viaţa noastră !
~
Simplu ca "Bună Ziua !".
... eu însă, am "un FIX" pe O TEMĂ ... Biblică:
a) Femeia să asculte de Bărbatul ei !
b) Bărbatul să-şi iubească Femeia !
Nu voi detalia, dar, părerea mea este că ATUNCI când se respectă cele două indicaţii biblice, atunci se ajunge la OSMOZĂ : Ambii vor trăi în ARMONIE, Bărbatul auzindu-şi Femeia, iar Femeia iubindu-şi Bărbatul .
Aceiaşi concluzie o regăsim în Biblie, doar că ... spusă altfel !
Aici recomand lectura textului din Biblie: Epistolă către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 5. Desigur, NU este singurul text edificator.
~
Biblia este un IZVOR nesecat de Înţelepciune. Dar să respectăm tradiţia şi să Vieţuim în BUNĂ ÎNŢELEGERE întru Hristos, unii faţă de alţii.
Sunt multe de învăţat, cu răbdare şi îngăduinţă.
Dacă ne-am IERTA ... la fel de "uşor" cum ... ne pizmuim, râvnim, furăm, ne jignim ..., atunci, aceste cuvinte ale învrăjbirii ... s-ar autodesfiinţa, prin Neutilizare !
~
L:a Multi ANI ! De Sfantul Gheorghe !
~
gata la 23.04.2010.5~1:53 AM
~
Cornelius,

disa spunea...

@kis, cata dreptate ai!
Daca noi ne indepartam de Dumnezeu si El isi ia mana de pe noi.

disa spunea...

a) Femeia să asculte de Bărbatul ei !
b) Bărbatul să-şi iubească Femeia !
Nu voi detalia, dar, părerea mea este că ATUNCI când se respectă cele două indicaţii biblice, atunci se ajunge la OSMOZĂ : Ambii vor trăi în ARMONIE, Bărbatul auzindu-şi Femeia, iar Femeia iubindu-şi Bărbatul".
Ar fi minunat daca s-ar respecta aceste principii, Cornelius.
Sa ai o zi binecuvantata!

disa spunea...

@corina, cand Dumnezeu nu este chemat in viata familiei, isi face aparitia Cel Rau, de unde si dezastrele din familia zilelor noastre...