HTTP/:;Irinamateias.ro

05.01.2010

Somnul de dupa-amiaza

Multe persoane spun ca nu vor sa se culce dupa-amiaza, ca sa nu aibe probleme cu adormirea de seara.
Se pare ca a atipi putin cand vii de la lucru, nu dauneaza somnului din timpul noptii, ba, din contra...

"Dupa un studiu in amanunt, cercetatorii de la un centru medical din New York au ajuns la concluzia ca un "pui de somn" la pranz este bine venit si ca acesta se poate dovedi foarte folositor pentru o buna concentrare in urmatoarea zi, scrie siteul Sciencedaily.com.

Persoanele in varsta, care au peste 60 de ani dorm, in timpul noptii, cu doua ore mai putin decat persoanele mai tinere. Medicii unui laborator Cronobiologic au dovedit ca somnul de dupa-amiaza ar putea imbunatatii concentrarea si starea psihica, atat in cazul batranilor, cat si in cel al tinerilor. "Invatand tot mai mult despre somnul persoanelor normale, putem afla ce este in neregula cu persoanele care au probleme cu somnul", spune Patricia Murphy, medic la Human Cronology Laboratory, din New York".
Sursa:http://www.descopera.ro/

4 comentarii:

Paulo Gonçalves spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alina spunea...

Eu nu pot dormi dupa-amiaza decat daca sunt extrem de obosita si in general e o stare de semi somn. Dar stiu de la psihopedagogia copilului ca somnul de dupa amiaza este foarte important in dezvoltarea armonioasa fizica si psihica a copilului. Este recomandat ca pana prin clasa a patra sa doarma la pranz. Durata difera in functie de varsta.

disa spunea...

@Paulo, gracias!

disa spunea...

@Alina, asa este.
Persoanele care dorm putin sunt mereu obosite, irascibile. Eu, cand nu dorm suficient, imi pierd din imunitate.