HTTP/:;Irinamateias.ro

28.01.2009

Biruinta

Orice om isi doreste sa iasa invingator.
Biruinta este un deziderat al oamenilor, din toate timpurile.
Vezi o interesanta abordare in spirit duhovnicesc, scris de BenHur

"Cand esti multumit cu orice mancare ar fi, cu orice haina ai avea, cu orice loc unde te-ai afla, cu orice tovarasie in care nevoia te duce ca sa fii, multumit cand esti singur si parasit ori cand Dumnezeu iti trimite ceva impotriva voii tale, aceasta multumire inseamna biruinta.

Cand induri cu rabdare deranjul pricinuit de altii, lipsa de grija in purtarea lor fata de tine, nepasarea sau nerespectarea cuvantului dat, aceasta rabdare inseamna biruinta.

Cand suspini in ascuns pentru vorbele rele pe care le auzi in urma binelui pe care l-ai facut, pentru impotrivirea cu care sunt primite dorintele tale, cand parerile iti sunt luate in ras si sfaturile lepadate, cand ceea ce spui este inteles invers, acest suspin inseamna biruinta.

Cand esti uitat, nebagat in seama sau chiar inlaturat si zambesti inlauntrul tau cand ti se arunca batjocura si dispretul, fiindca ai bagat de seama ca in chipul acesta ai fost socotit de Cel nevazut ca vrednic sa suferi cu Hristos, atunci ai castigat o biruinta.

Cand te afli in fata violentei si a nebuniei, in fata prostiei de neinchipuit ori a nesimtirii nemaipomenite si privesti cu mila, cum privea Isus, atunci ai castigat o biruinta.

Cand vrajmasul te apasa, iar lumea te prigoneste, cand chiar prietenii te parasesc si cei invidiosi aduc marturii mincinoase impotriva ta si tu le primesti in tacere ca si Mielul lui Dumnezeu, atunci ai castigat inca o biruinta.

Cand moartea si viata iti sunt de acelasi pret si esti gata sa porti totul cu bucurie, numai voia lui Dumnezeu sa se implineasca prin tine si aceasta este o mare biruinta pentru ca la adapostul sangelui varsat pentru tine poti sa spui \'\'Hristos va fi proslavit cu indrazneala in trupul meu, fie prin viata mea."(Filipeni 1:20)

Cand altii se multumesc cu o sarmana masura de sfintire si de putere, fara alta dorinta decat sa fie "mantuiti ca prin foc", dar tu sustii cu tarie dreptul oricarui credincios la intreaga mostenire a lui Hristos, aceasta este o mareata biruinta, pentru ca esti sigur ca ai sa domnesti cu El in curand.

Cand ca si Pavel, te despovarezi asupra Domnului Isus de toate suferintele tale, ca El sa le prefaca in mijloace de raspandire a harului , atunci ajungi biruitor, pentru ca poti sa spui cu o inima smerita "De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in prigoniri, in stramtorari pentru Hristos, caci, cand sunt slab, atunci sunt tare."(2Corinteni 12:10)

Deoarece biruinta se rasfrange toata numai spre Domnul Isus, nu-ti bate capul cand vezi slabiciunea ta ori puterea uriasa a vrajmasului. Trebuie necurmat sa-ti intorci privirile de la satan si sa le pironesti asupra Domnului Isus, de la care vine orice putere de biruinta. Si vom avea parte de biruinta puterii Lui.

Biruinta desavarsita este biruinta pe care ti-o da imracarea cu Domnul Isus, prin care ajungi biruitor chiar asupra eului tau. "In toate aceste lucruri suntem mai mult decat biruitori prin Acela care ne-a iubit".(Romani 8:37)"
Sursa:
http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri

Niciun comentariu: