26.11.2008

Violenta in cupluri

Urasc violenta, de orice natura ar fi-asupra copiilor, asupra femeilor, a animalelor-dar nu pot sa spun ca, de multe ori, femeia, cu lipsa ei de tact, nu aduce violenta in familie, asa cum vantul aduce ploaia. Prin ceea ce afirm, stiu ca voi atrage comentariile negative ale unora, dar tot ce va spun este din experienta familiei mele, a vecinilor, a ceea ce vad in Media.
Sfanta Sciptura recomanda sotiilor sa fie supuse sotilor, dar si lor -sotilor- le recomanda sa-si iubeasca sotiile.
Credeti ca e la intamplare aceasta recomandare sau a izvorat dintr-un misoginism excesiv? Categoric, nu!
TOATE INVATAMINTELE DECURG DIN EXPERIENTA DE MILENII A OMENIRII.
Mama mea, care lucra si ea cot la cot cu tatal meu, si acasa isi crestea copiii, nu-l astepta niciodata fara mancare, fara casa curata, haine spalate, pe motiv ca si ea a fost la lucru campului alaturi de el.
Nu-l contrazicea fata de noi, nu ne dadea noua dreptate in detrimentul lui. Daca tata, dragul de el, era mai neindemanatic in unele lucruri, ea-l seconda cu rabdare in tot ceea ce facea, si nu-l apostrofa ca e neindemanatic, tantalau, "cap patrat", cum mai aud pe la unele emisiuni, la care participa sotii care nu mai prididesc sa-si critice sotul sau concubinul.
Armonia in familie se pastreaza cu greutate, dar nu e imposibil.
Bine, daca-ti place sa-ti transformi caminul in iad, atunci, nu vei actiona cum a facut mama mea, dar fiecare ar trebui sa tinda in a face din ambientul sau familial un colt de rai...
Voi reveni

Niciun comentariu: