HTTP/:;Irinamateias.ro

02.11.2008

Intepaturile de albine

Am permisiunea de a lua orice-mi place de pe blogul Rodicai Botan, pe care il gasiti intre blogurile mele favorite, si, cum sunt o impamantenita a mierii de albine, nu m-am putut abtine sa nu impartasesc cu voi informatiile valoroase din acest articol.
Sunt sigura ca pe unele le cunoasteti, iar altele le veti afla acum.
Sa folosim acest remediu natural, daruit cu atata darnicie de Dumnezeu, si vom fi sanatosi si frumosi.


Intepaturile De Albine !!!de Pe Ginduri de Rodica Botan


Intre multele beneficii pe care le avem de la albine, si am sa mentionez, mierea, ceara de albine, polenul, propolisul si laptisorul de matca…mai sint si intepaturile albinelor. Acum, cu exceptia laptisorului de matca care are un gust …gretos, zic eu…celelalte sint acceptabile…sau in cazul mierii…mierea este delicioasa! Dar intepaturile de albine…oare ce bine pot ele sa aduca?

Nu cred ca s-au facut mari cercetari stiintifice , sau cel putin eu nu stiu de ele, dar am gasit in romaneste un articol vechi din septembrie 1999…si cred ca revista se intituleaza “Formula AS” DIN JUDETUL Alba. Nu stiu de unde am aceasta copie…dar am tinut-o de ani de zile pentruca m-a interesat.

De fapt, asa s-a si apucat tatal meu de apicultura. Fusese rind pe rind proprietarul a 14 motociclete…de-alungul anilor. Locuind in Petrosani si circulind pe zapada si frig zi de zi…s-a capatuit cu un reumatism ingrozitor. Intre manusa si jacheta, incheieturile miinilor erau totdeauna expuse gerului…cit despre fata, cap…sa nu mai vorbim. Ani de-a rindul umbla si vara cu caciula de blana ca un cioban, si avea niste dureri teribile de cap. Nu stiu de unde a auzit el de intepaturile de albine…si in scurt timp si-a cumparat un stup si a inceput sa experimenteze. Bineinteles la inceput se umfla ingrozitot si la cap si la restul…cu vremea insa nu s-a mai umflat asa tare si durerile de cap au inceput sa-l paraseasca. Dupa citiva ani, a dat si cu sapca de momirlan de pamint. Azi n-are nici o problema de reumatism desi ar avea toate motivele. Traind numai in Petrosani pentru 49 de ani din viata este suficient sa acumulezi reumatism sa-ti ajunga intreaga viata.

Dar , ar fi mai bine sa trec sa vorbesc despre articolul respectiv. Doctorul din articolul asta se numea Stefan Stingaciu (licentiat al Facultatii de Medicina din Bucuresti) si trata oamenii de cancer folosind veninul de la albine. El zice ca, “ conform teoriei naturaliste, cancerul apare in acele zone ale organismului care sint insuficient irigate de singe, si implicit , insuficient oxigenate, ceea ce provoaca o acumulare periculoasa de reziduuri toxice. Atunci, apare asa-numita “functio-leza”, adica reducerea, lezarea functiei organice locale. Veninul de albina, care este o “otrava biologica”, declanseaza sistemul de alarma si autoaparare ale organismului, ceea ce are efecte la nivel endocrin si nervos. Intepatura provoaca intregului organism senzatia unui pericol de “moarte microscopica”, la nivel celular , iar acesta depune un effort “simpato-mimetic” al sistemului neurovegetativ, pentru a riposta. Daca in acel loc am o tumora, intregul mecanism declansat omoara celulele canceroase si vindeca totul. Altfel spus, ii dai organismului “ideea” sa lupte, asa cum nu stie sa o faca din proprie initiativa, pentruca nu recunoaste pericolul mortal din celulela maligne. E ca si cind l-ai “pacali”, stiind ca el are puterea de a invinge, dar cu conditia sa-l provoci la lupta.
Fenomenul este absolut fascinant! De fapt apipunctura foloseste toate elementele tehnicilor medicale alternative din domeniul luptei impotriva cancerului:hiperoxigenare (datorita cresterii circulatiei sanguine, in urma intepaturii), hipertermie, - hipertenergizare, plus tehnica acupunctorului, care inteapa exact pe acele meridiane ale corpului, stabilite de medicina chineza. Tocmai de aceea exista cele patru efecte benefice ale intepaturii de albina:”rubor” (roseata), “tumor”(umflare), “calor” (caldura) si “dolor”(durere)…Sub acest tir incrucisat apar efectele benefice de vindecare! La nivelul epidermei, o tumoare de suprafata, se vindeca dupa numai citeva intepaturi, iar negii(indiferent daca sint maligni sau beningni) dispar imediat. In alte cazuri, sa zicem melanom malign, veninul de albina este citolitic, adica are efectul radioterapiei cau al chimioterapiei clasice, obtinut prin provocarea reactiei organismului. In fond asa zisul “mister” al apiculturii ca sa tragem o concluzie suscinta- rezulta din combinatia efectului produs de venin cu principiile acupuncturii.

Daca vreau sa actionez in adincime, acolo unde nu ajunge acul albinei, ma folosesc de “harta meridianelor” si de reflexele interne ale organismului. Intep intr-un loc, la suprafata, iar reactia se reflecta intr-o zona profunda a corpului, la organul bolnav, unde am nevoie de aceleasi –“rubor”, “dolor”, “tumor”,”calor”, ca si la nivelul epidermei. Datorita acestui fapt, tratamentul se mai numeste “api-reflexo-terapie” cu venin de albine.”

Asta este o parte din acel articol ce l-am pastrat si la care vreau sa adaug citeva lucruri personale. Bunica mea il ruga pe tati sa-i puna citeva albine sa o intepe pe locurile unde avea dureri…de picioare, de spate, etc. Si se pare ca o ajutau si o vreme se simtea mai bine. Nu sintem singurii care stim despre acest soi de tratament…doar ca nu prea multi oameni sint dornici de intepaturi. O parte din oameni sint de asemenea alergici la intepaturile de albine si poate fi foarte periculos, pentruca daca li se umfla gitul, caile respiratorii, pot murii prin sufocare. Deci n-as recomanda ca cineva sa se aventureze fara sa fie pregatit cu ceva Benadryl prin apropiere.

Daca ati citit putin pe blogul meu pina acuma stiti ca am fost electrocutata la 12.000 de Volti. In urma acestei electrocutari m-am ales cu tot felul de probleme pe care doctorii le inteleg mai mult sau mai putin. Una dintre ele este durerea de spate. Multi nervi au fost arsi, si probabil o parte din muschi sint mai solicitati decit altii, plus ca stau numai la lucru in fata computerului cite 10 ore pe zi…plus acasa…asa ca m-am dus la un specialist de dureri de spate…care facea si acupunctura. Si pot sa marturisesc ca ceea ce fac ei acolo este ceva similar cu ceea ce acest doctor roman facea in 1999, daca nu ma insel, in Romania. Acele ace subtiri le implinta in locurile in care simteam durerea dar tinind cont de niste harti care ii spuneau lui pe unde trec nervii; apoi puneau curent electric pe aceste ace…si incerca sa trezeasca cred eu circulatia singelui in acea zona.

Cind am fost internata in spital dupa electrocutie…si am stat o luna jumate acolo…am vazut si am inteles ca de fapt doctorii pot sa taie sa te peticeasca, sa intretina sterilitatea, curatenia la locul cu pricina, sa iti dea medicamente de durere, si pentru infectii…sa te supravegheze, etc…dar daca tragi lina si socotesti, Dumnezeu este cel care vindeca. El a instalat spitalul asta viu care functioneaza in fiecare din noi, singele aduna mizeria de peste tot, o duce la ficat…rinichi…care unde trebuie. Daca mentii corpul cu hrana si exercitiu si o stare spirituala potrivita, corpul singur are in el metodele si doctorii lui, care rectifica acolo la fata locului orice problema. De aceea ce scrie aici, desi nu sint doctor si anumite cuvinte nu le inteleg in totalitate, pot sa cred, ca are logica si face sens.

Cind isi pune cineva ventuze…e aproape acelasi lucru. Obligam circulatia singelui in zona respectiva…producem caldura, culoarea, miscarea de fluid, deci a singelui, si se si umfla. Cei care v-ati pus ventuze stiti ca dupa aia v-ati simtit mult mai bine. Acelasi lucru se intimpla si cu masajul. Am observat cind copii mei aveau febra ca daca ii masam putin febra scadea la scurta vreme. De asemenea puneam pungi cu gheata la incheietura miinilor si la git, in spatele genunchilor…si in locurile unde sint mari artere de singe… Daca ai durere de cap si te apesi in anumite locuri in cap,(si aprope ca instinctiv stii unde)… durerea de cap scade. M-am gindit eu ca singele este acela care face posibile aceste lucruri asa cum doctorul asta ne explica… si uite ca reusesti cu putine cunostiinte sa te ajuti singur pe moment, cind da peste tine o durere oarecare, si nu-i nimeni in jur sate ajute.

Nu stiu cine este acest doctor si nu stiu unde sa il gasesc sa-i cer permisiunea sa copiez cuvintele din articolul acesta aici. Dar am gindit ca informatia e prea valoroasa ca sa n-o impartasesc cu dumneavoastra, cu cei care poate ati beneficia de un tratament atit de ieftin, nu? Mai ales ca, asa ca si cu polenul, mierea si propolisul… nimic rau nu se poate intimpla… dar e posibil ca sa va ajute!

Am impartasit cele de mai sus, din toata inima cu voi, in dorinta de a fi poate folositor cuiva. Nu uitati insa ca un duh bolnav imbolnaveste corpul. Nu uitati ca, credinta noastra este ceea ce face diferenta in viata noastra. Nu uitati ca Domnul Isus este Medicul cel Bun . Pe El sa-L cautati orideciteori aveti vreo problema ca sa-I cereti ajutor, si de cite ori aveti o bucurie, ca sa-I multumiti… si in fiecare zi, ca sa traiti in pace si in liniste. Binecuvintari tuturor…

Niciun comentariu: