HTTP/:;Irinamateias.ro

05.11.2008

Alegeri americane

Juste un post rapide avant d'aller me coucher, car il est deux heures moins le quart ici et vous vous réveillez...
C'était grandiose, émouvant! Quelle nuit, quelle histoire! ces gens en pleurs dans la rue!
Jesse Jackson en larmes. Le député John Lewis, vieux militant des droits civiques en pleurs.
Il va falloir digérer tout cela et nous regarder nous aussi la vieille Europe: serions nous capables de faire la même chose? pas sûr...
L'Amérique est capable du pire et du meilleur. Ce que nous avons vu ce soir c'était le meilleur...
A demain. Viva Obama!
Sursa:
http://annesinclair.typepad.fr/journal/

6 comentarii:

Anonim spunea...

C'est l'espoir que les belles pensées philosophiques sur l'acceptation des autres commence à être mises en application, mais craignons tout de même le concept "action > réaction"

Merci du passage et du sympathique commentaire sur le blog du geai totalement libre à l'intérieur comme à l'extérieur de la maison

Bonne journée

disa spunea...

C`est tout à fait vrai.

Rodica Botan spunea...

Daca americanii ar fi pregidisti...da, asta ar fi o victorie. Din nefericire America a ales un om care nu are valori conservative...si in curind, victoria se va transforma in infringere; pentruca fara Dumnezeu , orice tara n-are sanse!!!

Pastorul meu e negru...si este un om deosebit; si nu a votat cu Obama. Nu pentruca este negru...
Mi se pare trist ca nimeni nu se uita dincolo de culoarea pielii...

disa spunea...

Rodica, inteleg ca ai un gust amar ca e prea aproape de timpul cand ai fost deziluzionata-au trecut abia 2 zile-, dar poate ca totusi el va face ceva bun in mandatul sau si atunci iti va parea rau ca l-ai respins a priori!

Rodica Botan spunea...

Cind in Senat, a trebuit sa se ia o hotarire impotriva celei mai crude forme de avort, partial birth abortion, el a fost singurul care a votat pentru.
Da-mi voie sa-ti explic procedura. I se da o injectie mamei care sa produca durerile de nastere, copilul coboara in canal, dar inainte de a avea capul afara, ca sa nu fie ilegal ca il omoara, trebuie sa o faca inauntru si cu o foarfeca ii taie un pic capul, un aspirator suge creierul si capul se micsoreaza facind iesirea mai usoara.

Nursa care a depus marturie in fata senatului a spus ca din graba sau nu stiu ce s-a intimplat, dupa ce au fost avortati doi gemeni, in camera unde se aruncau resturile l-a gasit inca in viata; stia ca n-are voie sa-l ajute sa traiasca dar, a zis ca i s-a rupt inima sa vada un baby mic ca moare si nici macar bratele mamei si ceva caldura sa nu aiba; si l-a invelit intr-un scutecel si a stat cu el asa 45 de minute pina a murit.

Pina si kenedy care este asa un democrat de stinga a votat impotriva acestei forme criminale de avort...singurul Obama a votat pentru. Spune-mi mie ce incredere poti sa ai intr-un om care n-are simtul de mila dezvoltat. Eu nici gistele nu le-as lasa in preajma lui...

N-as avea cum sa ma exprim daca Biblia nu m-ar invata cum sa deosebesc oamenii. Uita-te la fructele lor...si pina acuma, florile sint promitatoare si...are numai citeva fructe...dar sint amare!!!

disa spunea...

Orice actiune care nu este acceptata de Dumnezeu va fi taxata la timpul potrivit, iar a lua viata este o uraciune in fata Celui care creaza viata.
Nu pot fi de acord cu astfel de practici, si eu am mai spus intr-un comentariu ca nu sunt de partea nimanui .
Doar inregistrez evenimentele fara sa ma pronunt intr-un fel.